Őrület helyett örömöt!

Karácsonyi ajándék vásárlás kényelmesenTe mit szeretnél karácsonyra? Van olyan tárgy, amire úgy valóban szükséged van? … És annyi, hogy minden rokonod azt adjon? Azt hiszem, nehéz olyat kitalálni, amire manapság még úgy igazán szükségünk lenne, és a szüleink, a tesóink, stb. meg tudnák venni “ráérzésből”. Már olyan sokféle ingyom-bingyom kapható, millió szempont szerint választhatunk, és hogy igazán olyan legyen, amit szeretnénk, általában inkább megvesszük magunknak az épp aktuális kütyüt, vagy ruhát, vagy nemtommit. Ha meg felírjuk a 15 féle szempontunkat és márkát, vagy átküldjük a linket arról, amit szeretnénk, úgy nem túl izgi a fa alatt átvenni az ajándékot: közel sem az az érzés, amit ilyenkor szeretnénk megélni… Continue reading “Őrület helyett örömöt!”

Re: démonokkal táncolók

Igen, volt tegnap ez a Hitgyülis videó a jógáról – páran el is küldtétek -, azt hiszem, felesleges vele foglalkozni, ne húzzátok fel magatokat rajta. Mindig is voltak, akik félelemkeltésből éltek, mind anyagilag, mind energetikailag- és nyilván azért lehet ezt megtenni, mert van, aki vevő rá, aki nyit felé. (Aki ítélkezik, gyűlölködik, babonaságokat talál ki, az nyilván fél.) De ezzel nincs gond, minden, ami létrejön a világban, az azért van, mert valaki annak mentén tanul- tapasztal és szép lassan fejlődik, tudatosodik. Van ilyen is, olyan is. Minden ember a saját életéért felelős és maga választja meg szabad akarata által, hogy mi felé fordítja a figyelmét az életben, mivel és hogyan tölti az idejét, mit hoz be az életébe, és ezáltal: hogy milyenné teszi azt.
Aki jógázott már valójában, azaz elcsendesedett, befele figyelt, tudatosan jelen volt a gyakorlásban, kapcsolódott Önmagával, az tudja, mert tapasztalta, hogy a jóga pont a videóban elhangzottak ellenkezőjéről szól: a félelmek, ragaszkodások levetéséről, a határtalan szabadság, isteni oldalunk megtapasztalásáról, az abban való létezésről.
Kívánom mindenkinek, hogy tapasztalja meg a félelem nélküliség állapotát minél többször és minél tartósabban- akár a jóga, akár más gyakorlat segítségével!😘

Ősz-szegzés

Az ősz az összegzés ideje. Az események képbe rendezése, és beszegése, szegélyezése… Jó lenne ilyenkor leülni, felhasználni a már hosszú estéket arra, hogy átgondoljuk, akár felírjuk, mi történt velünk az év során: mi volt a tervünk év elején, esetleg a szilveszteri fogadalmunk erre az évre… Aztán az eseményeket és eredményeiket összevetni a tervvel, megnézni, mi magunk hogyan járultunk hozzá, hogy sikerült a terv, esetleg még túl is szárnyaltuk, vagy hogy nem az lett belőle, amit szerettünk volna. Continue reading “Ősz-szegzés”

Telefonozz okosan!

Nekem félig-meddig okos csak a mobilom, 7 éves a drága, jó karcos már, sok földet kapott a kertészetben, de még mindig bírja 3-4 napig egy töltéssel. Nagyon szeretem, mert képességei ellenére tök butára állítottam be, hogy ne zargasson mindenfélékkel.
Most kaptam egy okosat a bátyámtól, mert hiányolnak a családi Whatsapp-csoportban, ami tök jólesik és tényleg hívogató, de még nem szántam rá magam, hogy elmerüljek a beállításokban, hogy rájöjjek, hogyan nem erőszakoskodnak majd velem a frissítések, az adathalászok, a pittyegések meg még ki tudja mik… Continue reading “Telefonozz okosan!”

Elindult a szezon

Simogató belső nyugalommal vártam ezt a szezonkezdést… nem volt egy könnyű nyaram, de ha arra gondoltam, hogy pár hét vagy nap múlva kezdődnek a jógaórák, újra találkozom Veletek, létrejönnek a kis női körök a hétköznapi órákon, ahol mintegy elvonulunk egy kis időre mindenkitől, a párunktól, a családunktól, a munkától, és magunkra szenteljük az időt, a figyelmet… mindig derűvel és nyugalommal töltött el (mondhatjuk, hogy erőt is adott a nehézségek közepette, de ezekről majd később…). Continue reading “Elindult a szezon”

Egy kis Gyugy

Gyugy - Árpád-kori templom és kálvária a II. János Pál dombonTegnap eltekertem Gyugyba, hogy eddzek egy kicsit, mert holnap indulok biciklivel Balatonedericsre, kerekítek magamnak ott egy kis elvonulást a családi nyaralóban. Sűrű év és nyár volt, van mit feldolgozni, és szeretnék az új szezonra felkészülni lelkileg is. No, meg van egy naaagy tervem, ahhoz is jól jön az elcsendesedés… de erről majd később.;) Continue reading “Egy kis Gyugy”

Nyaralás, pihenés…

Augusztus utolsó heteit pihenéssel töltöm, a táborokat követően még egy hétig keményen melóztam a kertészetben, aztán átadtam magam a teljes kikapcsolódásnak… vagy majdnem, mert azért befőzni is kell! 🙂 Mellette filmeket nézek (lejjebb ajánlok is egyet), olvasok, strandolunk, ha engedi az időjárás, és a veteményesemet igyekszem még valamennyire helyrepofozni (= sarlóval “gazolok” 😀 – kihúzni már nem lehet, úgy megerősödtek, mivel a táborok alatt nem volt kapacitásom rendesen karbantartani), talán a sütőtököt még lélegzethez tudom így juttatni…:) Continue reading “Nyaralás, pihenés…”