Táborok

Előzetes infó a 2019-es táborokról:
megszülettek a tavaszi-nyári táborok dátumai: máj. 10-12., jún. 21-23., júl. 5-7., júl. 19-21., aug. 2-4. Jelentkezni pár héten belül lehet, 10 e Ft előleggel megerősítve a “helyfoglalást”.

2018. NYÁRI, HÉTVÉGI NŐI JÓGATÁBOROK KISBERÉNYBEN

—- FRISSÍTÉS —-
Kedves Érdeklődők! Minden nyári tábor megtelt, köszönöm a jelentkezéseket és a sok érdeklődést! Ne csüggedjen, aki lemaradt, mert terveim szerint minden évszakban lesz legalább egy női jógatábor itt, Kisberényben. Figyeljétek a honlapot, ill. a FB-oldalt!
Szép nyarat Nektek! Bori
–¤-¤–

Jógázunk a természetben, elmerülünk önmagunkban és a csendben… kiszakadhatsz végre egy kicsit a városi nyüzsgésből, kiszállhatsz a hétköznapi mókuskerékből, megpihenhetsz- és feltöltődve, – és jó eséllyel – az életedre új rálátást nyerve térhetsz haza.

 

Minden tábor péntek 18 órától vasárnap kb. 15h30-ig tart.

¤ Az alábbi napokban lesznek a táborok:
jún. 1-3. – FÖLD (megtelt)
jún. 29- júl 1. – TŰZ (megtelt)

júl. 13-15. – VÍZ (megtelt)
aug. 10-12. – SZÉL (megtelt)

 
Péntek este 18 órától jógázunk, tehát itt alvósok 17h15-17h30-ra érjenek ide, kérem, aki nem alszik itt, az 17h45-re!
A jelentkezőknek a tábor előtt 2 héttel majd írom, pontosan hova kell jönni.
A részéletes programot az előleggel megerősített jelentkezőknek küldöm szintén két héttel a tábor előtt.
¤ A táborok tematikája:
Minden tábornak 1-1 elem lesz a témája: föld, tűz, víz, szél. 
Az adott elemre hangolódva végezzük majd a meditációkat és az energiamozgató (pl.: méhtisztító) gyakorlatokat- ahogy az ászanákat is. Ezen felül ájurvédikus szempontból is vizsgáljuk az adott elemet, illetve testtípustesztet követően körbejárjuk milyen esetben hogyan érdemes étkezni és ápolni a testet.
¤ A program nagy vonalakban:
Minden táborban lesz 4 jógafoglalkozás: péntek este (hangfürdős relaxációval), szombat reggel (7h) és este 1-1 és vasárnap reggel még 1.
Egyik délelőtt lesz egy kisebb kirándulás, majd beszélgetés és mantra + meditáció.
A jógán kívül minden táborban program lesz valamilyen női foglalkozás is: gyógynövényismeret és kertlátogatás (2 órában) vagy varrás (kis meditációs párna vagy jógaszőnyegtartó készítése).
Szombat délután lesz egy 3 órás szünet, pihenés: lehet aludni, olvasni vagy strandolni… pihenni.
A fennmaradó időkben (délután, este…) beszélgetünk a témánkról: az adott elem jellemzőiről, megjelenésére a testünkben és az energiarendszerünkben, milyen, ha egyensúlyban van, és milyen, ha kibillen- és mit lehet tenni, hogy visszaállítsuk. Ki milyen típus: ehhez elvégzünk egy tesztet, hogy meg tudjuk határozni, kinek mire kell figyelnie magával kapcsolatban. Ezekhez kapcsolódóan fogjuk a gyakorlatokat végezni, ill. ájurvédikus (indiai hagyományos gyógyászat) étkezési és testápolási javaslatokat teszek a testtípus alapján.
¤ Étkezés: pénteken vacsora, szombaton 3 főétkezés és uzsonna, vasárnap reggeli és ebéd; helyi és környékbeli vegyszermentes terményekből és termékekből készülnek az ételek.
!Ha van speciális étkezési igényed, jelezd, kérlek, hogy figyelembe tudjuk venni a menü összeállításánál!
¤ Szállásvagy a közösségi ház termében matracokon (ezek ágybetétek, jó vastagok és kényelmesek) (1500 Ft/éj), vagy magánházaknál 4 vagy 3 fős szobában (2500 Ft/éj).
Sátrazni lehet ingyenesen a közösségi ház udvarán, 500 Ft rezsi-hozzájárulást kérünk csupán.
Lehet “napköziszerűen” otthonról is bejárni – de azt javaslom, ha meg tudod oldani, aludj itt, hogy valóban kizökkenj a hétköznapi mókuskerékből, és el tudj csendesedni, befele figyelni, tapasztalatból mondom, hogy egész más a megélés, többet ad, ha nem kell az amúgy szokásos dolgaiddal foglalkoznod!
Aki nem tudja megoldani, és bejárna, attól 500 Ft rezsi-hozzájárulást kérek, ill. azt, hogy időben érkezzen mindig a foglalkozásokra!
¤ A táborok díja étkezéssel, szállással és programokkal:
22 ezer Ft a közösségi házban, matracon alvással,
24 ezer Ft magánházban szállással.
Aki nem alszik itt, annak lejön ebből a szállás ára, azaz 19 ezer + 500 rezsi = 19.500 Ft
¤ Jelentkezés: e-mailben vagy üzenetben, 10 ezer Ft előleggel megerősítve: 
átutalással (Kultúrplacc Fordítói, Oktatási Bt. számlájára: Budapest Bank, 10100792-03525200-01005001)
vagy készpénzben (a legközelebbi órán, foglalkozáson odaadható pl.). Az előleget a tábor kezdete előtt maximum  1 hónappal tudom visszautalni, ha mégsem tudnál jönni.
Aki kér ÁFÁ-s számlát, kérem, jelezze!
És persze lehet hívni barátnőket, rokonokat, olyanokat is, akik még sosem jógáztak, de szívesen belekóstolnának nem csak a mozgás részébe, hanem az önismeretet fokozottan fejlesztő “technikáiba” is! 
Várlak Titeket szeretettel: 🌞🌻🏵
Bori
 
ui.: rólam és a női jógáról továbbiakat a Pipitér FB-oldalán a névjegyben és itt, a honlapon (pipitér.com) olvashatsz a Női jóga és a Magamról pontban.
További infót (részletes program, szükséges felszerelés) a jelentkezést követően küldök, de érdeklődj nyugodtan telefonon, e-mailben, ha valami nem világos (06 70 3667 389; pipiter.noi.egeszlet@gmail.com).
 
 

✼❋✼

Kiknek ajánlom ezeket a táborokat vagy elvonulásokat?

Azoknak a nőknek, akik szeretnék kézbe venni az életük irányítását, szeretnének könnyebben megbirkózni egy-egy életszakasz feladataival, netán egy korábbi traumát feldolgozni, vagy jelenlegi betegséget elkezdeni lelki szinten is gyógyítani… fokozatosan elmélyülni saját személyiségük ismeretében.
Ezt segítik a jógagyakorlatok, amelyek fizikai síkról indítva mélyebb felismeréseket indukálhatnak, illetve a vezetett meditációk, amelyek során felhozunk egy-egy életszakasszal vagy területtel kapcsolatos emlékeket, élményeket, amelyekkel dolgozhatunk a továbbiakban.
Ezeken felül olyan energetikai gyakorlatokat tanulunk, amelyekkel energiarendszerünket tisztítani és tölteni tudjuk, és így célzottan, azaz tudatosan ki tudjuk küszöbölni a nehezebb napok hatásait (menstruáció vagy Telihold), és stabilabbak tudunk maradni.
A táborokhoz semmilyen előismeret nem szükséges, kezdő jógázók is bátran jöhetnek.

✼❋✼

GYEREKTÁBOROK KISBERÉNYBEN:

2018-as nyári gyerektáborok