Táborok

~ Évkörös tábor: 2019. őszi jógatábor nőknek, Kisberényben ~

Nőként sokkal erőteljesebben kapcsolódunk az időhöz, jobban érzékeljük az időszerűséget- ha megfelelően működnek női mintáink. Az évkörrel való tudatos együttműködés, az aktuális időszakhoz való kapcsolódás segíti többek között stabilitásunkat, rugalmasságunkat és megújulási képességünket. 

Az őszi jógatábor a felmenőinkkel való kapcsolatunk, az összegzés és elengedés köré épül majd.

Max. 10 fő jelentkezését várom, hogy így kisebb csoportban dolgozhassunk az év/ időszak, vagy az életünkben éppen aktuális motívum megértésén és elengedésén.

A csendes környezet, az őszi természet, valamint a jóga, mantrázás, vezetett meditáció és hangfürdő lesz segítségünkre az önmunkában.

Nov. 8-10-ig tart a tábor, péntek este 18h30-tól vasárnap 14 óráig.

Amire számíthattok: jóga (ászanázás, pránajáma (légzőgyakorlat), koncentrációs gyakorlat, meditáció); gátizomtorna; hangtálas “utazás” (avagy hangfürdő); beszélgetések a fenti témákról; vezetett meditáció; méhtisztító gyakorlat. Max. 1-2 órás kirándulás, ha engedi az időjárás.
Szombat du. lesz egy kb. 2 órás szünet
pihenésre

 vegetáriánus étkezés vegyszermentes termékekből napi 4x (lehet spec. étkezést kérni, ezt jelentkezéskor írd meg, kérlek);

 szállás lehet egyrészt kérni a felújított közösségi házban (ami nem a falué, az Életműves Egyesületé) (kényelmes ágybetéteken, közös teremben; van helyben 2 zuhanyzó és 2 WC és egy kis konyha, és a kályhában lobogó tűz:); vagy másrészt apartmanban 2-4 fős szobákban. 

A tábor díja étkezéssel: 20.000 Ft + szállás:

szállás a közösségi házban 1500 Ft/fő/éj; apartmanban 2 fős szobákban 3500 Ft/éj/fő.

A tábor részletes programját a tábor előtt 2-3 héttel küldöm ki az előleggel jelentkezetteknek.

Jelentkezés e-mailben + előleggel: pipiter.noi.egeszlet@gmail.com címre írj, kérlek, jelezd, kérlek, hogy van-e extra étkezési igényed, szállást hol kérsz, és a lakcímed (a számla kiállításához szükséges)); 

a 10 ezer Ft előleget utalással vagy személyesen jógaórán/ workshopon/ női körön tudod eljuttatni (legkésőbb egy hónappal a tábor kezdete előtt tudom visszautalni, ha mégsem tudnál jönni).

Utalás esetén az egyesületünk számlájára küldd, kérlek, az előleget:

Életműves Egyesület
CIB Bank
10700172-71028972-51100005

közlemény: “jógatábor”.

A fennmaradó összeget majd a tábor elején rendezzük.

Többen jelentkeztetek már előzetesen- köszönöm szépen ezúton is!

Ha valaki szeretne jönni, de nehézséget jelent egyben a 10 ezer Ft előleg, írjon, és meg tudunk beszélni részletfizetést!

Az ilyen évkörös táborokba olyanokat várok, akik szeretnének elcsendesedni, van belső igényük az önismeretre, mivel a tábor leginkább az önmunkáról fog szólni. 

No, remélem, semmit sem felejtettem el, ha mégis, kérdezzetek!:)

Várlak Titeket szeretettel: 

Bori

———- ¤ ————-

2019. NYÁRI, HÉTVÉGI NŐI JÓGATÁBOROK KISBERÉNYBEN

Jógázunk a természetben, elmerülünk önmagunkban és a csendben… kiszakadhatsz végre egy kicsit a városi nyüzsgésből, kiszállhatsz a hétköznapi mókuskerékből, megpihenhetsz- és feltöltődve, – és jó eséllyel – az életedre új rálátást nyerve térhetsz haza.

Minden tábor péntek 18 órától vasárnap kb. 15h30-ig tart.

¤ Az alábbi napokon lesznek a táborok:

júl. 5-7., júl. 19-21., aug. 2-4. (mindegyik megtelt)

 

Péntek este 18 órától jógázunk, tehát itt alvósok 17h15-17h30-ra érjenek ide, kérem, aki nem alszik itt, az 17h45-re!

A részletes programot az előleggel megerősített jelentkezőknek küldöm 2 héttel a tábor előtt.

 ¤ A táborok tematikája: A NŐ.

🌒 A mottó: “Minden a Hold által nő és a Nap által érik.”🌞

 

Idén a Nő lesz a kiemelt téma: szeretném körbejárni Veletek a Nő/ Anya/ Lány energetikai, “működési” jellemzőit és minőségeit- de természetesen, ha a nőről beszélünk, nem maradhat el a Férfi sem – tehát az ő működésüket és minőségeiket, Férfi/ Apa/ Fiú szerepeiket is boncolgatjuk. 

Tehát ez alatt a pár nap alatt ismerkedünk a szerepekkel, illusztráljuk istenekkel, istennőkkel/ archetípusokkal a minőségeket. Beszélünk róla, hogy jellemzően milyen feszültségeket hoznak az életünkbe a szülők, a párkapcsolat, a szülővé válás – vagy bármelyik hiánya… és hogy hogy lehet ezek feloldásán dolgozni – és különböző gyakorlatokkal el is kezdünk munkálkodni magunkon! Olyan gyakorlatokat tanulunk, amiket otthon önállóan is folytatni tudsz- vagy valamilyen egyéni terápiában szakember segítségével továbbvihetsz, ha szükségét érzed (majd ezekről is beszélünk, hogy mit milyen módszerrel lehet hasznos…).

Hatalmas témakör ez, átfonja az életünket keresztül-kasul, tehát nem is lehet tervem kivesézni maradéktalanul, viszont saját tapasztalatom azt mutatja, ezeket a témákat hasznos minél hamarabb elkezdeni feldolgozni az ember életében, nagyon jó (akár első) lépések lehetnek az önismeretben, az önfejlesztés útján. (További lépéseket ősztől, az évkörös elvonulásokon lehet például tenni, ha szeretnél…;)

Emellett mint női kör egymásnak is sokat adhatunk a megértéssel, támogatással és főként: a fel-/megoldásban szerzett tapasztalatokkal.

Összességében tehát jó alkalom nyílik egy ilyen hétvégén kizökkenni a szokásos kerékvágásból, és elmerülni Önmagunkban a falusi, természetközeli (és jól átrezgetett:) térben. 

Erre hívlak Titeket szeretettel Kisberénybe! 🙂

Amire számíthattok: jóga, azaz 4x egy-másfél órás ászanázás, gátizomtorna, hangtálas “utazás” (avagy hangfürdő) (ez is segít majd az oldásban), beszélgetések a fenti témákról, többféle meditációs, koncentrációs gyakorlat (mantra, vezetett meditációk, méhtisztítás a pataknál);
szombat du. lesz egy hosszabb, kb. 2 órás szünet pihenésre vagy akár strandolásra (Balaton 16 km);

és kis érdekességként megismerhetitek a vegyszermentes gazdálkodásunk egy-egy szeletét (kertészet, disznótartás, marhatartás, tyúktartás, méhészkedés… mikorra kit tudok majd leszervezni:);  

 vegetáriánus étkezés vegyszermentes termékekből napi 4x (lehet spec. étkezést kérni, ezt jelentkezéskor írd meg, kérlek);

 szállás lehet egyrészt kérni a felújított közösségi házunkban (ami nem a falué, a közösségé:) (kényelmes ágybetéteken, közös teremben; van helyben 2 zuhanyzó és 2 WC és egy kis konyha) vagy másrészt apartmanban (ezt most vette az egyik közösségi tag, 2 fős szobákban. (Családoknál már nincs szálláslehetőség; és az egy fős elhelyezés sem megoldható, sajnos.)

Lehet “napközisen” is részt venni, csak nem ideális, mert nem zökkensz ki úgy a hétköznapokból, és nem tudsz olyan jól elmélyedni- de ha szeretnéd, lehet itt alvás nélkül is jönni, csak azt kérem, érj pontosan ide a reggeli kezdésre (6h45) (este kb. 21h30-22h-ig leszünk…).

A tábor díja étkezéssel: 20.000 Ft

szállás a közösségi házban 1500 Ft/fő/éj; apartmanban 2 fős szobákban 3500 Ft/éj/fő;

aki nem alszik itt, attól 500 Ft rezsi-hozzájárulást kérnék a hétvégére. 

A tábor részletes programját a tábor előtt 2-3 héttel küldöm ki az előleggel jelentkezetteknek.

Jelentkezni e-mailben: pipiter.noi.egeszlet@gmail.com címen lehet (írd meg, kérlek, hogy van-e extra étkezési igényed, szállást kérsz-e, ha igen, melyiket, és a lakcímed (a számlához kell)), 

és 10 ezer Ft előleggel (utalással vagy személyesen jógaórán/ workshopon/ női körön) (legkésőbb egy hónappal a tábor kezdete előtt tudom visszautalni, ha mégsem tudnál jönni).

Utalás esetén az egyesületünk számlájára küldd, kérlek, az előleget:

Életműves Egyesület
CIB Bank
10700172-71028972-51100005

közlemény: “jógatábor”, a tábor dátuma, ha nem saját számla, akkor résztvevő neve is.

A fennmaradó összeget majd a tábor elején rendezzük.

Többen jelentkeztetek már előzetesen- köszönöm szépen ezúton is!

 

Ha valaki szeretne jönni, de nehézséget jelent egyben a 10 ezer Ft előleg, írjon, és meg tudunk beszélni részletfizetést!

És persze lehet hívni barátnőket, rokonokat, olyanokat is, akik még sosem jógáztak, de szívesen belekóstolnának nem csak a mozgás részébe, hanem az önismeretet fokozottan fejlesztő “technikáiba” is! 

No, remélem, semmit sem felejtettem el, ha mégis, kérdezzetek!:)

Várlak Titeket Kisberényben, töltődni! 

Bori

ui.: rólam és a női jógáról továbbiakat a Pipitér FB-oldalán a névjegyben és itt, a honlapon (pipitér.com) olvashatsz a Női jóga és a Magamról pontban.

További infót (részletes program, szükséges felszerelés) a jelentkezést követően küldök, de érdeklődj nyugodtan telefonon, e-mailben, ha valami nem világos (06 70 3667 389; pipiter.noi.egeszlet@gmail.com).

 
 

✼❋✼

Kiknek ajánlom ezeket a táborokat vagy elvonulásokat?

Azoknak a nőknek, akik szeretnék kézbe venni az életük irányítását, szeretnének könnyebben megbirkózni egy-egy életszakasz feladataival, netán egy korábbi traumát feldolgozni, vagy jelenlegi betegséget elkezdeni lelki szinten is gyógyítani… fokozatosan elmélyülni saját személyiségük ismeretében.
Ezt segítik a jógagyakorlatok, amelyek fizikai síkról indítva mélyebb felismeréseket indukálhatnak, illetve a vezetett meditációk, amelyek során felhozunk egy-egy életszakasszal vagy területtel kapcsolatos emlékeket, élményeket, amelyekkel dolgozhatunk a továbbiakban.
Ezeken felül olyan energetikai gyakorlatokat tanulunk, amelyekkel energiarendszerünket tisztítani és tölteni tudjuk, és így célzottan, azaz tudatosan ki tudjuk küszöbölni a nehezebb napok hatásait (menstruáció vagy Telihold), és stabilabbak tudunk maradni.
A táborokhoz semmilyen előismeret nem szükséges, kezdő jógázók is bátran jöhetnek.

✼❋✼

GYEREKTÁBOROK KISBERÉNYBEN:

http://kisberenyikozosseg.hu/2019-es-nyari-gyerektaborok/